وی پسر ملکشاه سلجوقی چهارمین سلطان این دودمان بود. ۴ محمود یکم ناصرالدین، ابوالقاسم، سلطان ۱۰۸۶-۱۰۹۴ ۱۰۹۲ ۱۰۹۴ پسر ملکشاه یکم محمود بن ملکشاه چهارمین پادشاه سلجوقی به مدت یک سال و اندی از ۴۸۵ تا ۴۸۷ ه.ق پادشاهی حکومت سلجوقی را بر عهده داشت. ۵ برکیارق محمد رکن الدین، ابوالمظفر، سلطان ۱۰۸۰-۱۱۰۵ ۱۰۹۴ ۱۱۰۵ پسر ملکشاه یکم رکنالدین ابوالمظفر برکیارق (و نیز برکیاروق) پنجمین پادشاه دودمان سلجوقیان ایران بود. ۱۷ طغرل سوم رکن الدین، ابوطالب، سلطان ? اولین سلطان و مؤسس سلسلهٔ سلجوقیان بود. در این زمان از کمکهای سلطان سنجر در خراسان در قلمرو سلجوقیان نیز باید یاد کرد. ۹ محمود دوم مغیث الدین، سلطان ۱۱۰۴-۱۱۳۱ ۱۱۱۸ ۱۱۳۱ پسر محمد یکم مغیث الدین ابوالقاسم محمود بن محمد، سلطان سلجوقی بغداد در ۱۱۱۸ میلادی (درگذشت پدرش محمد یکم) بود. ۷ محمد یکم طَپَر غیاث الدین، ابوشجاع، سلطان ۱۰۸۲-۱۱۱۸ ۱۱۰۵ ۱۱۱۸ پسر ملکشاه یکم محمد یکم که با نام غیاثالدین محمد و تَپَر نیز شناخته میشود، فرزند سلطان سلجوقی، ملکشاه یکم بود. سلطان احمد تکودار بن هولاکو ۱۲۸۴-؟
امیر رضا دلاوری و خانواده
بایدوخان بن طرغان ۱۲۹۵-؟ ابوالحارث احمدسنجر بن ملکشاه (سنجر به زبان ترکی به معنای رخنهگر است) به مدت پانزده سال بر ولایات شرقی امپراتوری سلجوقی حکمرانی کرد. ۲ آلپ ارسلان محمد عضدالدوله، عضدالدین، ابوشجاع، سلطان ۱۰۳۹-۱۰۷۲ ۱۰۶۳ ۱۰۷۲ پسر چغری بیگ داود برادر طغرل یکم عضدالدین ابوشجاع آلپ ارسلان محمد (زاده ۲۰ ژانویه ۱۰۲۹ - درگذشته ۱۵ دسامبر ۱۰۷۲) پسر چغری بیگ داوود، دومین شاه از سلسله سلجوقی در ایران بود که با پیروزی بر امپراتوری بیزانس در نبرد ملازگرد، قلمرو امپراتوری سلجوقی را با فتح گرجستان، ارمنستان و آناتولی گسترش داد. ۳ ملکشاه یکم حسن جلال الدوله، جلال الدین، ابوالفتح، سلطان ۱۰۵۵-۱۰۹۲ ۱۰۷۲ ۱۰۹۲ پسر آلپ ارسلان جلال الدوله معز الدنیا و الدین ابوالفتح ملکشاه بن آلب ارسلان بزرگترین سلطان سلجوقی و فاتح آناتولی بود که به دنبال پیروزی پدرش، آلب ارسلان، در نبرد ملازگرد امپراتوری بیزانس را از آناتولی بیرون راند. در دوران ۱۳ سال حکومت سلطان محمدبن ملکشاه (۴۹۸-۵۱۱ ه.ق) وی در پی حل مشکلاتی بود که در بین وی و برادرش بود.
امیر رضا دلاوری در هوش سیاه
سلجوقیان نسب به سلجوق نامی میبرند که یکی از خانهای تُرکان اغوز در ماوراءالنهر و بخارا بودهاست. او به شکار گورخر علاقه بسیاری داشت و در تاریخهای سنتی آمدهاست که نهایت یک روز در حین شکار گور در باتلاقی فرورفت از دنیا رفت. طاهر بن محمد صفاری ۹۰۱ م ۹۰۸ م از خلافت عباسیان، اطاعت ضمنی داشت. حج خضر چگنی هم پدر صالحآقا بود، در سال ۱۲۰۱ (ق)، نخستین حاکم دزفول که از طرف آقامحمد خان قاجار تعیین شده بود، صالحآقا، فرزند حاج خضر چگنی همچون پدرش فردی صالح بوده و در مقام وکیل مالیات دزفول و ریاست بر مردم محله مسجد به شهر دزفول مامور گردیده است، وی در محله مسجد خانه خریده و ساکن شد. بنابراین حدود ده هزار خانوار از کُردهای چگنی در غرب ایران از لرستان تا کردستان گرد آمده و از مناطق بین آذربایجان و قزوین کوچیده و به سوی شرق پیشروی کردند تا به خاک هندوستان روند. در زمان اوج قدرت غزنویان که تا ری را تصرف نمودند ایران به دوبخش تقسیم شده بود آل بویه در غرب از گیلان تا فارس و خوزستان و عراق و غزنویان در شرق خراسان و سیستان و سند و تا نزدیکی هند را در تصرف داشتند و قدرت عباسیان در ایران کمرنگ شد.
یهودیان به سبب کمکی که به ایرانیان در زمان تصرف اورشلیم کرده بودند، از شهر اخراج شدند و اجازه نیافتند که از فاصلهٔ سه مایلی به آن نزدیک شوند. غزنویان پس از ضعیف شدن سامانیان و صفاریان قلمرو آنان را تصرف کردند. امیر عمرو لیث ۸۷۹ م ۹۰۱ م از سامانیان شکست خورد و در زندان بغداد بدستور خلیفه عباسی کشته شد. بعدها یعنی حدود ۴۰۰۰سال پیش از میلاد، در اثر زیاد شدن جمعیت یا برخی علتهای دیگر، از این سرزمینها به مهاجرت پرداخته و هر دسته از امیررضا دلاوری اهل کجاست آنان بهجانبی رهسپار شده و در آن اقامت گزیدند. ماندگارترین میراث وی، تنظیم تقویم جلالی است که به نام او و توسط گروهی از ریاضیدانان برجستهٔ آن زمان به سرپرستی عمر خیام انجام گرفت. از سلطنت او به خاطر مساجد باشکوه پایتخت خود (اصفهان)، اشعار عمر خیام و اصلاح تقویم (تقویم منبع جلالی) یاد میشود. دومین دوره بازیهای آسیایی با فاصله سه سال از بازیهای هند برگزار شد و بعد از آن بود که فاصله زمانی برگزاری بازیهای آسیایی چهار ساله شد. Article was cre ated wi th GSA Conte nt Gen erator Demoversion.